https://vesti.zp.ua/news/view/170

.

Громадські обговорення визначення меж виборчих округів на виборах народних депутатів у Запорізькій областi

15 марта 2012 [02:03]

Запрошення для ЗМI

Запрошуємо Вас взяти участь у заході «Громадські обговорення визначення меж виборчих округів на виборах народних депутатів у Запорізькій області», яке відбудеться 15 березня 2012 року в місті Запоріжжя в приміщенні  готелю Театральний (ресторан) за адресою вул. Чекістів, 23.

Початок реєстрації  (кава-брейк) - 12.30. Завершення заходу - 16.00.

Громадське обговорення виборчої реформи в Україні організовує Громадський консорціум виборчих ініціатив у складі ВГО «Комітет виборців України», Громадської мережі «ОПОРА», Лабораторії законодавчих ініціатив та Українського незалежного центру політичних досліджень.

До 10 квітня Центральна виборча комісія має визначити кількість округів в кожній області, до 5 травня оприлюднити межі округів. Оскільки Закон про вибори не дає вичерпний перелік критеріїв щодо становлення меж округів з‘являється, то цей здавалося б технічний процес, може стати інструментом політичних маніпуляцій. З метою привернення уваги до цього процесу Громадський консорціум виборчих ініціатив ініціює низку публічних обговорень встановлення меж округів в областях. Обговорення будуть проходити за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

До участі у громадському обговоренні  запрошені експерти, серед них: представники органів влади і місцевого самоврядування, представники політичних партій,  працівники органів ведення державного реєстру виборців, колишні керівники окружних виборчих комісій, громадські діячі, експерти, науковці, ЗМІ.


З питань організації заходу прохання контактувати:

П‘ятигорець Роман

050-486-09-73

Голова обласної організації «Комітет виборців України»
 

Голова обласної організації «Комітет виборців України»